The Kubera Principle

Home GDPR About Contact Terms Policy

Пляж Аль Мамзар, Дубай, ОАЕ, Об'єднані Арабські Емірати, Al Mamzar Beach Park Dubai UAE Updated for 2024

Updated: February 22, 2024

Mamzar Beach Park (Аль Мамзар Біч) – один з найкращих та найбільш популярних серед туристів місць відпочинку в Дубай, представляє з себе берегову лінію, що омивається водами Перської затоки, і парк, в якому є все для спортивного, пляжного та сімейного відпочинку. Вся територія комплексу густо заселена екзотичними рослинами, яскравими клумбами і газонами. На прилеглій до парку території також розташовується басейн і комплекс розваг.

Площа комплексу Al Mamzar Beach Park складає близько 99 гектарів.

Історія
Пляжний комплекс був відкритий в 1994 році і зовсім скоро знайшов широку популярність. Відомо, що для окультурення і облаштування величезній площі, на якій розташовується Al Mamzar Beach Park місцевою владою було витрачено близько 15 мільйонів євро.

Графік роботи парку – в різні дні комплекс працює по різному графіку:
Нд-ср: 8:00 – 22:00
Чт-сб: 8:00 — 23:00
Понеділок і середа в комплексі Al Mamzar Beach Park – вважається жіночим днем. Вхід в парк тільки для жінок з дітьми.

Вхід на пляж здійснюється платно – 5 AED (дирхам), а якщо ви бажаєте потрапити на територію комплексу на автомобілі, це обійдеться вам в 30 AED.

Як дістатися?
Перший варіант – автобус C28. Він йде від Золотого ринку, проїжджає через весь район Дейра, кінцева зупинка прямо навпроти входу до пляжного парку. Вартість проїзду – 3 дирхам на особу. Автобус по цьому маршруту ходить 1 раз на півгодини.

Другий варіант – таксі. З готелів району Дейра таксі коштуватиме від 12 до 30 дирхам, залежить від віддаленості готелю.

Також в Al Mamzar Beach Park часто проходять концерти та розважальні програми, вхід на які може коштувати від 10 AED.

Для відпочиваючих в Al Mamzar Beach Park обладнані цілих п’ять пляжів. Кожен з них оснащений всім найнеобхіднішим для відпочинку: вишками з черговими рятувальниками, душовими кабінами, парасолями і шезлонгами. Для тих, кому не до смаку купання в Перській затоці і відпочинок на пляжі, оснащений величезний басейн з зонами і для дорослих, і для дітей. Також на території пляжно-паркового комплексу можна орендувати альтанку для гриля і барбекю. Ви з легкістю знайдете вільну альтанку, так як їх багато і вони розташовані в різних частинах парку.
У прибережній зоні паркового комплексу Al Mamzar Beach Park розташований пункт прокату водного транспорту. В асортименті є класичні варіанти – банан, катамаран і човен, а є і екстремальні – наприклад, водний мотоцикл. Для любителів активного відпочинку в пляжно-парковому комплексі є спортивні майданчики – футбольне поле, а також зона баскетболу і волейболу.
Вашим дітям теж не вдасться нудьгувати – на території комплексу є: дитячі ігрові майданчики, залізниця і безліч обладнаних для малюків гірок і атракціонів.
Крім класичних пляжних розваг є інші види відпочинку для всіх бажаючих. У величезному і красивому амфітеатрі, розташованому на території комплексу, часто проходять свята, яскраві концерти і барвисті театралізовані вистави. Також в самому центрі парку знаходиться оглядова вежа з панорамним оглядом – кожен відвідувач може піднятися на неї і оцінити чудові краєвиди з висоти пташиного польоту.
Al Mamzar Beach Park – це крайня точка узбережжя Дубая.

Довжина берегової лінії півострова становить близько 3500 метрів.

Туристичний сезон в Дубаї, як відомо, триває практично весь рік.
Взимку температура повітря досягає позначки + 22-25° C, а влітку повітря може прогрітися до + 50 ° C, саме тому складно сказати, який місяць є «піком» сезону в Al Mamzar Beach Park. На території комплексу людно в будь-який час року, але при цьому для кожного відпочиваючого знайдеться місце в тіні пальми або на шезлонгу під парасолькою.

Парковий комплекс розташовується на півострові Al Mamzar в Дубаї. Район Al Hamria, в якому розташований парк, межує з містом Шарджа – їх розділяє протока. На відстані 1 км від Al Mamzar Beach Park розташовується Шарджинський акваріум і Морський музей – для любителів вивчати підводні глибини.

Чому варто відвідати комплекс?
Al Mamzar Beach Park – має все необхідне для комфортного відпочинку. Складовими є: чисті і доглянуті пляжі, розважальні майданчики на будь-який смак і розвинена інфраструктура у вигляді величезної кількості кафе, ресторанів і магазинів. Пляжний комплекс Al Mamzar Beach Park можна відвідати компанією в будь-якому складі, а ваші діти просто не зможуть занудьгувати завдяки наявності спеціальних ігрових зон. Неподалік від пляжно-паркового комплексу знаходиться культурна столиця ОАЕ – Шарджа, всього кілька кілометрів їзди, і ви зможете перейти від пляжного відпочинку до музейно-історичної прогулянки.

Звертайтесь за консультаціями, пишіть питання в коментарях, підписуйтесь на канал. Радо підкажу, як додати до Вашої колекції подорожей ще одну вражаючу!